Välkommen till Berntiers kennel

Eva Sundell Johansson
Sällvassvägen 10
819 61 Skärplinge

 Mobil: Eva  +46(0)70 3970567,  Stefan  +46(0)70 5917964,              

e-mail:  evasj@berntiers.se

Våren 1971 köpte min man (Stefan) och jag (Eva) vårt drömhus i Skärplinge, med oss dit hade vi en S:t Bernhardshund, en fjordhäst och en katt. Vi hade vår första kull 1973 (S:t Bernhard) och första Berner Sennen kull 1974, sen har det blivit många Berner kullar under de gångna 49 åren (2022).  Vi har två barn som flyttat hemifrån, Magnus  som är utbildad dataprogrammerare och Emma utbildad Distrikt sjuksköterska, Magnus och Ida har fyra barn, en  Emma och Andreas har två söner och en dotter,

Vårt mål är att föda upp sunda, friska och rastypiska Berner med bra mentalitet och god exteriör. Vi följer Svenska Kennelklubbens och Svenska Sennenhund klubbens avels etiska regler, alla valpar som lämnar oss är registrerade i Svenska Kennel klubben,  3 X avmaskade, chipp märkta, veterinärbesiktigade, vaccinerade och givetvis medföljer skötselråd, utfodrings råd och givetvis vill jag att alla mina valp köpare ska kunna ringa och få hjälp och stöd i hundens hela liv så mycket det är möjligt, mitt mål är att ha en god kontakt med alla som köpt valp från oss. Valparna föds och växer upp inne i vårt hus (kök och kammare), så de är vana vid alla ljud och dofter som förekommer i ett hem, sommartid är de ute mycket, de har en egen stor valp hage, halva är helt stenlagd och halva är natur hage. De vuxna hundarna bor med oss inne i huset, när de vistas ute är de på vår stora in hägnade gårdsplan  Vi har även en Stor inhägnad trädgård där hundarna rastas och är med oss då vi själva är där. De motioneras regelbundet med cykel eller promenader.
Hundarna har två egna rum med egen ingång från farstun, där de får vara när de kommer in då det är dåligt väder och är blöta och smutsiga. Vi använder även hund rummen när vi måste separera t.ex. löp tikar, rummen består av en köksdel med dusch/hund badkars hörna.  Rummen är helt anpassad för hundhållning vilket gör att hundarna trivs och det underlättar en bra renhållning och hygien.

Här bor vi

 

Vår trädgård 2013

 

Vårt hus på vintern

 

Vinter trädgård 2008

Innergården

 

Lillstugan

 

Vår trädgård 2008

Vår trädgård som är under uppbyggnad, den är inhägnad så hundarna har stort utrymme att röra sig fritt på.

trädgården 2008

 

Sommaren 2015, här har vår lilla röda stuga fått en pool med ett uterum.

 

Mina tomatplantor 6/6 2008

och gurkplantor

 

 

dammen 2008.

 

Dammen och stugan 6/6 2008

 

det har hänt en del här också på fem år, dammen och stugan och nu med en pool och uterum, sommaren 2013

 

 

Vår första Berner Sennen, Brunnstorp Aurora 7 mån på bilden

 

Emma och Magnus 1990

 

Så här såg det ut i mitten av 70-talet.

 

 

tillbaka